PROJEKT: DANMARK RUNDT PÅ LØBEHJUL!

VELKOMMEN TIL MIT NYE PROJEKT!

DANMARK RUNDT PÅ LØBEHJUL
– uden en krone på lommen.

PROJEKTET KORT: Med start den 4. juni vil jeg sommeren 2019 rejse Danmark rundt på løbehjul – uden en krone på lommen.

Jeg vil undervejs besøge alle de gamle, danske købsstæder, samt alle landets nationalparker. Rejsen forventes at blive på ca. 2.500-3.000 km og vare omkring 2 måneder. Som på ethvert anstændigt eventyr er rammerne blot estimerede…?

MOTIVATIONEN BAG PROJEKTET: Selvom jeg har rejst i ca. 120 lande rundt om i verden, har jeg aldrig rigtigt opprioriteret Danmark som rejsemål, og jeg føler på mange måder ikke, at jeg rigtigt kender mit eget land. Det vil jeg med denne rejse gøre op med. Jeg føler, jeg skylder Danmark noget; at også mit hjemland fortjener den kærlige opmærksomhed og nysgerrighed, som jeg altid har rejst ud i verden med.

En rød tråd i mine oplevelser og erfaringer fra tidligere rejser er den ofte ufattelige gæstfrihed og venlige imødekommenhed, jeg har mødt overalt.
Med dette projekt ønsker jeg at komme ud og opleve mit eget folk (danskerne, dig, vores nabo) og gennem det tilfældige møde med ‘manden på gaden’ antropologisk undersøge den danske imødekommenhed og hvordan det står til med den danske åbenhed og gæstfrihed anno 2019.

Min logik siger mig, at jeg også i Danmark vil opleve den fra udlandet erfarede røde tråd af gæstfrihed og næstekærlighed, men i disse tider, hvor ærgerlige strømninger af misforstået nationalisme, dikotomisk os/dem-tænkning og håbløst blind xenofobi er på politisk spil, må det jo komme an på en prøve. Så ambitionen er både fysisk (mig bekendt har ingen gjort noget tilsvarende) og humanistisk.

HVORDAN: Jeg rejser solo, ved egen kraft og med ca. 15 kg udstyr (inkl. campinggrej og elektronik) pakket i diverse tasker monteret på mit løbehjul ?.
Hvis hofter, balder og lår (og vejrguderne) ellers er med på idéen, regner jeg med dagligt at tilbagelægge, hvad der svarer til 1-2 maratonløb på løbehjulet ?.

Som et ekstra benspænd vil jeg rejse uden en krone på lommen. Det er lidt crazy, ja, men jeg forestiller mig, at jeg herved ‘tvinges’ til at komme i kontakt med og få skabt relationer til folk undervejs. Mere herom senere.

Jeg glæder mig enormt og er samtidig meget spændt på denne ekspedition. Spændt på at opleve nye steder (og mennesker!) i Danmark og på, om det overhovedet kan lade sig gøre for mig at rejse uden en krone på lommen. Og spændt på at se, hvordan det bliver for første gang at rette det antropologiske blik indad, mod hjemlige himmelstrøg…

TANKER OM RUTEN: Jeg påtænker fra København at bevæge mig mod Sydsjælland, Falster og Lolland, og videre rundt om Fyn (mod uret), hvorefter jeg fra Sønderborg på zigzag-manér bevæger mig op gennem Sønderjylland og (hovedsageligt) via Vestkysten sætter kursen mod Skagen.

Derfra ned gennem Vendsyssel, Limfjordsområdet, Himmerland, Djursland, inden jeg via Samsø vender retur til Sjælland og Bornholm inden ekspeditionen sluttes af i København.

KOM MED PÅ REJSEN: Jeg vil løbende berette om rejsen min nye Facebook-side DANMARK RUNDT PÅ LØBEHJUL

Jeg får brug for jeres opbakning, så hjælp meget gerne med at sprede rygtet til nær og fjern via mund og sociale kanaler, og lad os så snart få gang i det løbehjul!

Spændte og kærlige hilsner,
Nicolai ?